Om

Lär känna vår erfarna terapeut. Nöjda kunder är målet.
Karin Posse
Kraniosakral Terapeut och Massageterapeut
Please specify image url

Diplomerad Massageterapeut hos Axelsons Gymnastiska Institut

Kraniosakral Terapeut hos Bröderna Tranbergs Institut, utbildad i Funktionell Terapi, Viceral Terapi samt Basmedicin

Medlem i och patient- och ansvarsförsäkrad genom Kroppsterapeuternas Yrkesförbund

Certifierad massör via Branschrådet Svensk Massage

VÅRT UTBUD AV BEHANDLINGAR OCH KONSULTATIONER

Individuellt anpassad massage efter dina behov.

Du bestämmer på plats om du vill ha en skön avslappnande massage eller en mer djup behandlande massage

Den svenska klassiska massagen är världsberömd. Genom knådningar, glidningar och tryck löser massagen upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning. Regelbunden massage håller borta trötthet och smärta i axlar, rygg, nacke och ben. Du känner dig lugnare, mjukare och rörligare.

En massageterapeut har mer kunskap än en massör i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik och behärskar, förutom massage och muskeltöjningar, ytterligare en eller flera massageterapeutiska metoder. En massageterapeut kan även jobba direkt med behandling av specifika skador och besvär i rörelseapparaten. Tränings- och töjningsråd lämnas vid behov.

bild06

Kraniosakral terapi ger god effekt på problem med nacke, rygg och höfter, stressrelaterade problem såsom rastlöshet och oro, koncentrationssvårigheter, huvudvärk och utbrändhet mm.

Kraniosakral terapi är en mycket skonsam och behaglig behandling som medverkar till att kroppen ska kunna läka sig själv. Behandlingen sker med kläderna på.

Behandlingen påverkar främst fem områden: centrala nervsystemet, ryggmärgsvätskan, olika hinnor i hjärnan och ryggraden, kraniets ledstrukturer och korsbenets rörelser i förhållande till höfterna. Medicinsk forskning i USA och England har också visat att denna behandlingsform inverkar positivt på en persons fysiska, emotionella och mentala hälsa.

bild04

För dig som behöver hjälp med olika typer av problem fysiskt, psykiskt och mentalt även akut och rehab. Problem med smärta t ex ryggont, huvudvärk, migrän, nackspärr, ryggskott, axelproblem, musarm eller stressrelaterade problem såsom ångest, sömnbesvär, utbrändhet m m. Efter en kort pratstund där du beskriver ditt problem och din historia, kommer vi överens om vilka metoder och tekniker vi använder oss av för att förbättra din hälsa.

Det kan ofta bli en kombination av nedanstående terapier:

  • Funktionell terapi som är en skonsam och effektiv behandling av axlar, armbågar, handleder, fingrar, höfter, bäcken, knän, vrister och inte minst organ.
  • Kraniosakral terapi
  • Svensk Klassisk massage
  • Revolving: en form av bindvävsmassage
  • BLT – Balance Ligament Tension: för skadade ledband
  • Reiki: en japansk behandlingsmetod
  • Enklare kost- och näringsråd

bild02

Vi ordnar kurser och föreläsningar inom de områden vi verkar.

 

bild08